AKTUALNI POGLED NAJBOGATEJŠIH NA NALOŽBE – ELITE INVESTMENT SUMMIT 2021

AKTUALNI POGLED NAJBOGATEJŠIH NA NALOŽBE – ELITE INVESTMENT SUMMIT 2021

Med 17. in 19. novembrom sem se kot edini Slovenec udeležil že sedme izdaje srečanja Elite Investment Summit 2021, kjer se sreča ter o naložbenih in drugih trendih razpravlja predvsem evropska smetana premožnih (HNW[1]), njihovih svetovalcev, family office-v in ponudnikov naložbenih ter podpornih storitev za to klientelo. Ker je bilo v zadnjem letu oz. dveh tovrstnih dogodkov zelo malo, se nas je v Montreux-u v Švici zbralo opazno število iz celega sveta.

Todd Benjamin in mag. Samo Lubej obujata spomine, kako sta urejala vsaj svoj naložbeni šov na TV.

Veseli, da se po dvoletni pavzi ponovno srečamo v živo, smo tri dni intenzivno poslušali in tudi diskutirali, kaj nam imajo vrhunski strokovnjaki povedati o aktualnih naložbenih razmerah, trendih pričakovanjih in njihovih akcijah v prihodnje. Glavni urednik in tudi moderator dogodka je bil legendarni urednik finančno – naložbenih programov na TV kanalu CNN Todd Benjamin, živa naložbena enciklopedija in še vedno kot britev ostrega uma in jezika.

Po temah so bile najbolj izpostavljene inflacija, nepremičnine, aktualna razporeditev portfeljev po naložbenih razredih in (čista) energija, ter geo-strateške teme. Celovito poročilo si lahko preberete na spletni strani PROSPERITA Family Office.

[1] High Net Worth – posamezniki in družine z neto visokim obsegom premoženja.